Kui ise baari ei saa tulla, peab maitseelamused omale koju tooma. Kokteilide valmistamisel on mõned head nipid, kuidas alati ideaalne jook saada. Kogusime need mugavalt kokku, et saaksid ise järgi proovida.

1. Jälgi alati retseptis olevaid koguseid

Kokteili maitse sünnib selle koostisosade segunemisel. Kui ühte on liiga palju ja teist liiga vähe, siis muutub ka maitse. Püüa jooke mõõta alati võimalikult täpselt. Kasuta selleks näiteks tavalist pitsi. Need on enamasti 4 cl või 8 cl. Ja ära mitte kunagi tee topelt kogusega kokteili. Tee pigem kaks head, mis on tõelist nautimist väärt.

2. Kasuta palju jääd

Jää ei lahjenda kokteili – mida rohkem jääd, seda kauem püsib jook külm. Ja vastupidiselt levinud arvamusele, seda aeglasemalt ta lahtub. Ära muretse selle pärast, et kokteil klaasi ei mahu. Tavalise kokteiliklaasi sisse mahub jook ka siis, kui klaas on ääreni jääd täis.

3. Kasuta klaase, mis sul kodus leidub

Suurepärase kokteili valmistamiseks ei pea alati kasutama sama klaasi. Vaata üle, mida kodust leiad ja kasuta seda. Jälgi lihtsalt, et valitud klaas oleks piisavalt suur või väike ning sinu poolt tehtud jooks sobiks sinna.

4. Pane koostisosad valmis

Enne kui hakkad kokteili tegema ja miskit klaasi valama, säti kõik kokteili valmistamiseks vajaminevad koostiosad mugavalt endale käeulatusse. Nii on lihtne retsepti järgida ja luua suurepäraseid maitseelamusi.

Meie kokteilimeistrite loodud retseptid leiad siit.

Kui vajad maitsvate jookide valmistamiseks koostisosi, telli need e-poest.