Junimperium hoiab oma džinne, mis kullakarva tunnustustega ehitud, kauni sügavrohelise seina taustal riiulis, kus need uhkelt ja elegantselt silma paistavad. “Seda kulda alahinnata ei ole mõtet,” kinnitab baarmen Edgar, kelle turvaliseks kohaks on just seesama stiilne Junimperiumi baarilett. Kerge sõna ja ehtsa olemisega baarmeni Edgari ning maailma parima džinni ja linna ägedamad kokteilid leiab Junimperiumist Telliskivi loomelinnaku südames.

Edgar ütleb, et tihti tuleb ette olukordi, kus jutud kodumaal valmistatud džinni saavutustest inimeste kõrvu puutunud ei ole. Aga Eesti džinnitootmise lipulaev Junimperium on tõsimeeli ja liialdamata maailma esimeste seas. “Pisarad on igakord, kui saame auhinna. See on väga lahe pingelangus ja tähendab, et me pole oma gps-iga mööda pannud. Tööd tuleb ikka edasi teha,” ütleb Edgar, et aina kõrgemale ja kaugemale on temal eesmärk omaette. “Tunnustus teeb vaid ukse lahti.”

Ja nii ongi. Medalid meelitavad inimese Junimperiumi visiitkaardini – baarini, kust saab lisaks maitseelamusele ja emotsioonile ühes ka teadmised. Baari tagant leiab üsna tihti mõnusalt vaba ja vahetu olemisega Edgari, kes tervitab ja võtab iga külalist nii, nagu nad on. Temast sai baarmen vanema venna eeskujul. Kui esialgu tekkis Edgaril vaid soov vennale järele jõuda ning võib-olla ka kannale astuda, sündis armastus selle töö vastu mõnevõrra hiljem.

“Armastus sündis siis, kui sündisid teadmised, oskused, ja oskus nautida seda, mida ma teen,” ütleb Edgar seesuguse kindlusega, et võimatu on teda mitte uskuda. Teadlikkus ja teadmised on teda väga pika karjääri jooksul tervitanud ning tublisti on teda õpetanud ka hetked Junimperiumis. “Mul on nahhaalsust. Ma tahan olla hea. Minu töö on minu käed, ja miks mu käed liiguvad, tuleb sellest, kui palju leidub minu kahe kõrva vahel.”

Armastusest džinni vastu sündis Junimperiumis meeskond ning seda asjatundlikku džinnivabrikut iseloomustab Edgari sõnul kompromissitu lähenemine. “Kompromiss on siis, kui me lepime ja paneme selle pudelisse. Aga protsess peab olema arenev. Seisma ei ole mõtet jääda,” teab ta kindlalt, sest kahe aastaga on end arendatud maailma esirinda. Junimperium on Edgarile pakkunud meeletuid väljakutseid. Kuid mida on Edgar andnud vastu? Aare Ormus, Junimperiumi Distillery destilleerija ja džinnikeemik kuuleb küsimust ning sõnab mängleva kergusega, justkui oleks ta varem küsimusele mõelnud, et Edgar on tõeline raudvara. “Ta on meile andnud ägedad kokteilid. Parima negroni linnas, huumorit, motivatsiooni … Ilma temata ei oleks meie baar selline nagu ta on,” sõnab Aare kaunilt.

Lisaks Junimperiumile, pakub Edgar ka teistele. Ta on inimene ja baarmen, kes koputab inimeste teadvustele, seisab suurepärase kvaliteedi eest ning tekitab seeläbi ka huvi. “Poest leiab müüja selja tagant 50-100 väga odavat viinatoodet, millest mõned on pandud lausa süldikarpi. Meie tarbimiskultuur ei muutu enne, kui muutub elatustase ja teadlikkus,” teab ta öelda. “Alkohol ei ole kurjast loodud. Inimesed kuritarvitavad seda ise.”

Junimperium kannab elegantselt oma J-tähte, stiilseid pudeleid ja imelist sisu, kuid võrreldamatu on Junimperiumi visioon ja missioon muuta pilti. “Meie eesmärk on minna maailma ja öelda, et tuleme Eestist ja teeme väga kvaliteetset asja. Sul tulevad endal tiivad, kui oskad ja tead, kuidas tarbida. Tunned end klass kõrgemal,” teab Edgar öelda.

Aga kuidas sünnib see joogimenüü, mis taevasse lennutab? Edgar teeb kummarduse ja austab legendaarseid eelkäijaid, kuid lisab kokteilidele väikese nüansi, mis kannab tema käekirja. “Komponentidega kaasas käiv lugu on väga oluline. Miks ma kuivatan apelsini, miks valmistan oma bitteri,” räägib ta ning annab mõista, et kõikidel komponentidel on oma oluline ülesanne ning perfektse tulemuse saamiseks tuleb katsetada ning improviseerida. “Džinn ja toonik on pelgalt sõnapaar. Aga kui sellest maailmatuntud joogist saab maailma parima džinniga infusioon, võiks see huvi äratada igal juhul,” ütleb ta. Ja selleks, et hellitada oma maitsemeeli ja avardada silmaringi, Edgar külalisi baari ootabki.

“Mulle meeldib, kui inimestel lähevad silmad põlema, kui nad siia sisse astuvad. Kogu sümbioos stiilselt ruumist ja sellest, mida pakume, on intrigeeriv. Inimesed arvavad, te see on butafooria, mis teisest ruumist paistab. Aga ei. Me päriselt teeme siin maailma parimat džinni.”