Kas sinu koduköögis segatud jook ei maitse päris nii nagu lemmikbaaris? Sa ei ole üksi, kuid õigete võtete ja kvaliteetse toorainega on tipptasemel tulemus käeulatuses. See juhend aitab sul valmistada Junimperiumi džinnidega koduseid kokteile, mis on tulvil maitseid ja iseloomu.

Klassikaline kokteilibaar sooja valgusega ja hubase atmosfääriga

Ettevalmistus on pool võitu

Enne retseptide juurde asumist tuleb luua tugev vundament, sest maailmatasemel kokteili valmistamiseks ei ole vaja keerulist laborivarustust, vaid paari põhitõe tundmist. Esimene ja sageli alahinnatud reegel on, et jää on koostisosa, mitte lihtsalt jahutaja. Kasuta alati võimalikult suuri ja värskeid jääkuubikuid, sest väikesed killud sulavad kiiresti, muutes joogi vesiseks enne, kui jõuad seda nautida. Sama oluline on koguste täpne mõõtmine – isegi kogenud baarmenid kasutavad džigerit ehk mõõdunõud, sest liiga palju alkoholi matab maitsed, liiga vähe aga muudab joogi igavaks limonaadiks.

Džinnikokteilide puhul mängib suurt rolli ka õige klaasi valik, kuna aroom on maitseelamuse lahutamatu osa. Soovitame kasutada Copa-tüüpi või laiema suuga klaasi, mis laseb botaanilistel lõhnadel paremini esile tulla kui kitsas joogiklaas. Kui soovid süvitsi minna, on abiks meie põhjalik raamat, mis avab džinnimaailma telgitaguseid.

Klassika uues kuues: suvine Gin & Tonic

Kõige levinum viga koduste kokteilide puhul on arvamus, et Gin & Tonic on lihtsalt kahe vedeliku kokkuvalamine, kuigi tegelikult on see omaette kunstivorm. Eesti kulinaartraditsioonides on leitud põnevaid kooslusi, kus džinn sobib suurepäraselt isegi kergelt marineeritud räime ja tilliga, pakkudes värskendavat kontrasti. Koduseks nautimiseks soovitame aga klassikalisemat, ent nüansirikast lähenemist, mis toob suve klaasi.

Valmista värskendav jook, kasutades 40 ml suvist või kuiva džinni ning 120 ml kvaliteetset toonikut. Täida klaas ääreni jääga, vala peale džinn ja seejärel aeglaselt toonik, et mullid säiliksid võimalikult kaua. Sega jooki vaid kergelt, tõstes lusikaga põhjast ülespoole, et maitsed ühtlustuksid ilma süsihappegaasi kaotamata. Garneeringuks sobib viil greipi või värsket tüümiani. Ürtide kasutamisel on üks professionaalne nipp: löö neid kergelt vastu kätt, et eeterlikud õlid vabaneksid, enne kui need klaasi asetad.

Kui soovid elu veelgi lihtsamaks teha, on saadaval ka valmis komplektid, kus kõik vajalik on juba õiges proportsioonis olemas, tagades alati ideaalse tulemuse.

Julgemad maitsed ja tugevam karakter

Kui soovid valmistada midagi kangemat ja iseloomukamat, tasub vaadata meie Navy Strength džinni poole. See 59,2% alkoholisisaldusega džinn on ideaalne kokteilidesse, kus on palju teisi komponente nagu mahlad või siirupid, kuna selle maitse ei kao segus ära, vaid moodustab tugeva selgroo. Teine suurepärane võimalus koduste kokteilide rikastamiseks on kasutada maitsestatud džinne. Meie Sloe Gin on pärjatud tiitliga World’s Best Sloe Gin, mis kinnitab selle kvaliteeti maailmaareenil ja lisab igale joogile sügavust.

Erilise maitseelamuse saamiseks proovi valmistada Cherry Barrel Sour. See on lihtsustatud versioon keerukamatest baarikokteilidest, mida saad õppida degusteerima ja valmistama meie koolitustel. Sega kokku 50 ml vaadis laagerdunud kirsidžinni, 25 ml värsket sidrunimahla ja 15 ml suhkrusiirupit. Vahuse tekstuuri saamiseks lisa ka munavalge. Raputa koostisosi šeikeris esmalt ilma jääta ja seejärel koos jääga, seejärel kurna klaasi ja naudi tammevaadi ning kirsi harmooniat. Sarnast elegantsi pakub ka meie signatuurkokteil Cherry Cherry Lady, mida tasub kindlasti järele proovida.

Lihtsad nipid kodubaarmanile

Selleks, et kodused kokteilid õnnestuksid iga kord, tasub meeles pidada paari lihtsat nippi. Esiteks hoia kokteiliklaase enne serveerimist sügavkülmas, sest külm klaas hoiab joogi temperatuuri kauem stabiilsena ja lisab serveerimisel elegantsi. Teiseks väldi pudelisse villitud sidruni- või laimimahla kasutamist; värskelt pressitud mahl on kokteili hapu tasakaalu asendamatu alustala, mida ei saa järele aimata.

Ära karda eksperimenteerida, sest meie džinnid on loodud olema mitmekülgsed. Proovi asendada toonik ingveriõllega või lisa džinnile hoopis mullivett ja värskeid marju, et luua kergem jook. Kui tunned, et vajad rohkem inspiratsiooni või soovid näha, kuidas professionaalid töötavad, ootame sind Junimperiumisse. Korraldame regulaarselt tuure, kus räägime džinni ajaloost ja tootmisest lähemalt.

Kingiideed ja alkoholivabad valikud

Kodused kokteilid on ka suurepärane kingiidee sõpradele ja perele. Omatehtud kokteilimenüü koos pudeli kvaliteetdžinni ja paari ilusa klaasiga on kingitus, mis jääb kauaks meelde. Meie valikust leiad erinevaid kinkekomplekte, mis sobivad ideaalselt nii alustavale huvilisele kui ka kogenud gurmaanile.

Kui soovid aga nautida maitseid ilma alkoholita, vaata kindlasti meie mittealkohoolsete jookide valikut. Sealt leiad maailmaklassi toonikuid, mis on iga hea kokteili lahutamatu osa, sõltumata sellest, kas see sisaldab alkoholi või mitte. Ootame sind avastama uusi maitseid meie e-poes või džinnivabrikus kohapeal.