24. veeburaril saab Eesti Vabariik jälle aasta vanemaks ja selline pidulik päev lausa nõuab erilisi maitseid. Hea džinni kõrvale on alati sobinud lõhe. Meil on aga varuks üks hea nipp, mis teeb selle koosluse veelgi maitsvamaks – marineeri kala džinniga ja naudi seda mõnusa kreemiga krõbedal saial.
Suupisteteks läheb vaja järgmisi koostisosi:
- Junimperium Blended Dry Gini
- Lõhefileed
- Röstsaia (soovituslikult Brioche)
- Õli
- Toorjuustu
- Kreeka jogurtit
- Kadakamarju
- Värsket tüümianit
- Soola
- Pipart
- Kurki
Valmistamine on imelihtne
-
Marineeri lõhe
Kala marineerimiseks kasuta küpsetusvormi. Esiteks puhasta fileetükk küljeluudest ja puista kalale ühtlaselt soola ning pipart. Purusta kalale ka kuivatatud kadakamarju ja haki veidi tüümianit. Kalla küpsetusvormi põhja 8 cl Junimperium Blended Dry Gini ja aseta kala vormi nii, et nahk oleks ülespoole. Kata küpsetusvorm kilega ja lase külmkapis seista vähemalt 24 h.
-
Küpseta sai
Kui kala on juba marineerunud, on aeg snäkid valmis teha. Lõika röstsai 4cm läbimõõduga ringideks või ruutudeks, määri õliga kergelt kokku ja pane 180° C ahju kuni saiatükid muutuvad kuldpruuniks. Kui tahad eriti ilusaid snäkke, siis võid saia lõikamiseks kasutada näiteks pitsi. Nii tulevad kõik ühtmoodi ümmargused.
-
Sega kokku kreem
Maitsva kreemi jaoks sega üks-ühele kokku kreeka jogurt ja toorjuust, maitsesta soola ning pipraga, riivi sisse sidrunikoort ja lisa peenekshakitud tüümiani.
-
Haki kurk
Mahlase ja krõmpsu tekstuuri lisamiseks kasutame kurki. Haki kurk lihtsalt väga väikesteks tükkideks, et pärast mõnusalt kreemi peale puistada.
-
Ehita suupiste valmis
Nüüd polegi midagi muud jäänud, kui lihtsalt mõnus lõhesnäkk valmis ehitada. Alusta saiast ja aseta sellele veidi kreemi. Puista kreemile natuke kurgihaket ning pane kõige peale džinnis marineeritud lõheviil. Kaunistuseks võid kasutada veidi peenelt purustatud kadakamarju ja tüümianilehte.
Naudi koos pitsi Junimperium BlendeD Dry Giniga! Head vabariigi aastapäeva!