Negroni on üks populaarsemaid kokteile, mille kaunis välimus ja koheselt äratuntav maitse jätavad alati tugeva mälestuse. Üle 100-aastase ajalooga kokteil võib peale vaadates tunduda lausa magusana, kuid tegelikult on hoopis vastupidi, väga tugev. Ja äärmiselt maitsev.

Pole vist mitte ühtegi teist kokteili, mida on niivõrd lihtne valmistada. Koosneb see kolmest komponendist, mida võrdses osas kokku segada. See tähendab, et osade mõõtmiseks võid kodustes tingimustes kasutada ükskõik mida. Vala lihtsalt jääga täidetud klaasi 1 osa džinni, 1 osa vermutit ja 1 osa bitterit. Sega ning kaunista apelsinikoorega.

Kui enamik tänapäeval loodud kokteilid on valminud läbi pika töö ja katsetamise, et retsept täpselt paika saada, siis paljude klassikaliste kokteilidega on täpselt vastupidi. Nii on ka Negroni sünnilugu täiesti juhuslik. Nimelt arvatakse, et kokteil on pärit 1919 aasta Firenzest, Caffe Casonist, mille tihe külaline oli krahv Camillo Negroni.

Mehe üks lemmikjooke oli Americano. Gaspare Campari enda baaris välja töötatud kokteil kamparist, vermutist ja soodaveest, mida kaunistab sidruniviil. Ühel päeval aga oli krahv öelnud baarmenile, et too prooviks valmistada veidi kangema versiooni tema lemmikkokteilist. Mees vahetas soodavee džinni ja sidruni apelsini vastu ning uus kokteil oligi sündinud. Ei läinud pikalt, kuni kõik baaris ühte Negronit nõudma hakkasid.

Tänaseks on üle 100 aasta vanusest kokteilist arenenud välja mitmeid erinevaid versioone. Populaarsust on kogunud valged negronid ja isegi vaadis seisnud tooted. Lisaks on iga konkreetne kokteil veidi erinev vastavalt sellele, milliseid koostisosi kasutatakse. Iga džinn ja iga bitter on ainulaadne. Seepärast ei leidu maailmas ühtegi tippbaari, kel poleks oma versiooni sellest armastatud joogist.

Klassikalisele kokteilile oleme ka meie oma väikse tvisti andnud. Leia meie E-POEST Junimperium Distillery baariretsepti järgi loodud mõnusalt kadakase noodiga kokteil, mis sisaldab lisaks Blended Dry Ginile, kõrgekvaliteetsele itaalia vermutile ja aromaatsele bitterile ka salajast kadaka-apelsinikoore tinktuuri. Või tule astu läbi meie baarist ning terassilt, kus kogenud barmenid kokteili kohepeal valmis teevad.