Tähista seda mõnusalt lumist aastavahetust hea toidu seltsis, võttes aega endale ja lähedastele, meenutades kõike, mis juba tehtud ning planeerides selle, mis vaja teha. Uute põnevate maitsete eest oleme juba hoolitsenud. Siit leiad 3 pidulikku retseptsi peolauale.

Blended Dry Giniga marineeritud lõhefilee

Vaja läheb

  • 50 ml Blended Dry Gini
  • Purustatud kadakamarju
  • Lõhefileed (ca 500 g)
  • Soola
  • Suhkrut

Valmistamine

Kuivata lõhefilee paberiga. Aseta toidukilele, nahk allpool. Raputa fileele sool ja suhkur, hõõru õrnalt kalasse. Lisa nüüd lusikaga fileele ka džinn. Purusta uhmris kadakamarjad ja raputa samuti fileele. Keera kala tugevalt kilesse ja aseta 24 tunniks külmkappi laagerduma. Piisava aja möödudes võta filee kapist välja ja lõika sellest õhukesed viilud. Kaunista liuale tõstetud fileelõigud mõne kadakamarja ja värske  tüümiani okstega. Naudi kala koos hea džinni ja röstitud brioche’iga.

Džinniga jõulukeeks

Vaja läheb

  • 70 ml Winter Edition Gini
  • 100 g erinevaid kuivatud puuvilju ja pähkleid
  • Riivitud mandariinikoort
  • Riivitud poole apelsini koort
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 175 g võid
  • 175 g suhkrut
  • 200 g jahu
  • 3 muna

Glasuur

  • 30 ml Winter Edition Gin
  • 110 g tuhksuhkrut
  • 1 spl sidrunimahla

Kaunistuseks kuldseid mandleid ja jõhvikaid.

Valmistamine

Säti ahi 180 kraadi peale. Mikserda vahtu toasoe või, munad ja suhkur. Lisa segule riivitud mandariini- ja apelsinikoor, džinn, jahu ning küpsetuspulber. Sega kõik ühtlaseks massiks. Raputa taignasse jämedalt hakitud pähklid ja puuviljad. Kalla segu eelnevalt võiga määritud keeksivormi ja küpseta keeksi umbes 30–35 minutit, kuniks keeks on pealt kuldne.

Glasuuriks sega omavahel kokku tuhksuhkur, džinn ja sidrunimahl. Lase keeksil jahtuda ja vala seejärel jahtunud keeksile glasuur peale. Kaunista keeks kuldsete mandlite ja punaste kuivatatud jõhvikatega.

Ahjus küpsetatud ploomid sloe giniga

Vaja läheb

  • Sloe Gin
  • 8 suuremat punast ploomi
  • Demerara suhkrut
  • Jahvatatud kaneeli
  • Jahvatatud kardemoni

Serveerimiseks

  • Koore-vanilliplombiiri
  • Röstitud mandlilaaste

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pese ploomid, kuivata ja lõika need pooleks, eemalda kivid. Tee terava noaga mõlemasse ploomi poolde väike kausjas süvend. Võta madala servaga ahjuvorm ja määri see kergelt võiga. Aseta ploomipoolikud üksteise kõrvale, lõikepind ülalpool. Raputa ploomidele maitse järgi suhkrut, kaneeli ja kardemoni. Vala sloe džinn väiksesse pitsi või klaasi ja tõsta teelusikaga iga ploomi süvendisse 1 teelusikatäis või veidi rohkem. Tõsta ploomid ahju ja küpseta 40–45 minutit, kuniks need on mõnusalt pehmed. Rösti pannil ka mandlilaastud ja tõsta jahtuma. Aseta 3–4 kuuma ploomi madalasse kaussi, tõsta peale pall jäätist. Nõrista ploomidele pannilt sooja ploomisiirupit ja raputa peale röstitud mandlilaaste.

Toitude valmistamiseks vajalikud džinnid leiad ikka meie e-poest.